About

Sesuai dengan judul, kenalkan nama saya Christianningtyas. keseharian dipanggil chris, di kantor di panggil agan, ning, ningtyas. tapi teserah dah mau dipanggil apa juga da orangnya itu-itu juga.

Umur sekarang udah kepala 2  (baru sadar kalo sekarang saya udah tua), baru lulus kuliah dengan gelar ST di bidang informatika belom lama dari salah satu PT swasta di kota Bandung. Setiap hari pekerjaan sebagai programmer di salah satu rumah produksi di kota Bandung mulai dari jam 8 sampai jam 5 sore, lalu malam hari mulai dari jam 6 sore sampai jam 9 malam menjadi staf server di salah satu universitas di kota Bandung.

Begitu denger nih cerita biasanya orang-orang langsung ‘Wes, gaya ui!’ tapi dari mana gayanya? yang ada cape dan semakin menuju ke makhluk anti sosial yang sesungguhnya. Berkecimpung di dunia WordPress dan HTML, dkk udah lama bahkan bisa dikategorikan sebagai veteran tapi untuk tulis menulis saya masih nubie.

Biasanya orang-orang tuh bikin blog buat nulis tentang mereka  radius 10KM dari mereka, nah kalo saya sebagai seorang Pisces yang kalo kata orang Jawa itu idenya ‘mbludak’,  saya menggunakan dunia tulis-menulis ini bukan untuk gosip atau kehidupan pribadi, tapi lebih ke isi dari otak yang udah kepenuhan, siapa tau bisa di simpen sebagian di sini mumpung space free nya 3GB.

Ok, buat kamu yang akses situs ini bisa baca beberapa tips mengenai WordPress, teknologi, HTML/PHP/JS/CSS programming dan juga informasi lainnya yang semuanya di racik menggunakan bahasa ala kadarnya 🙂 , harap di maklumi kalau rajet.

Advertisements

14 thoughts on “About

  1. I m in love, at first sight, with this blog, directly, right after finding it. Aku yakin yang punya blog ga asal njeplak waktu bicara soal PHP, functions, add_filter, classifier, timthumb, and other tons of developer stuffs. Glad to find you. truly… and madly! Salam kenal ya gan ning. Ijinkan saya menimba ilmu dari mu 😀

  2. Hey there

    Lensa theme.
    I added a page to the main menu and it bumped to a second line. I would like to have a one line main menu and don’t mind adjusting the spacing on the left and/or right.

    I’ve looked through styles.css (and tried several changes) but haven’t found the right thing to modify. I’ve also looked at framework.css but no luck there either.

    What needs to be modified or removed to allow the menu to remain on one line?

    Thanks for your time.

    • hi kimcgee,

      for this, you don’t have to edit the style.css. you just have to edit a file named header.php

      Find out and edit this code:

      <div class="branding column col4">
      <nav class="nav-collapse collapse column col8">   
      

      change it become:

      <div class="branding column col3">
      <nav class="nav-collapse collapse column col9">   
      
  3. thanks.
    this works and looks great in Safari and Chrome.
    still bumps to second line in IE and Firefox, any thoughts?
    appreciate your help.
    Kim

  4. Hi, thank you for your blog here! It’s really helpful.

    I’ve recently installed Lensa theme on my website and I wondered if you could help me how to remove the loading bar on the front page as the photos transition…

    Thanks in advance!

    Tak

  5. Hi Tandamerah,

    Many thanks for all the good tips i’ve read on your blog.
    At the moment i’m working on a portfolio website and i’m using the Lensa wordpress theme.
    (My website is: http://www.larstoebes.nl)
    Can you maybe tell how i can change the positon of te slider title on the front page.
    I want het slider navigation + titles more on the bottom of the page.
    Can you maybe give me some information about how to do that?

    Thanks in advance!

    Lars Toebes

    • Hi,

      You can use this code, add it into your custom CSS file:

      .slide-info-wrapper {position:absolute !important; top: 100px !important; }
      

      You can modify the value ‘100’ into any value.

  6. Hey there,

    Lensa theme:
    Im trying to build a multilanguage website and I’m using Polylang plugin.
    I’ve tried to use it with Lensa theme, however my main content dissapears when I switch from the default language to another. The default language pages are working fine. Any suggestion? What can I do to make this work?

    Thanks for the help

Comments are closed.